Wandelvakantie Noorwegen

Wandelvakantie Noorwegen
Geschreven door robbin.kleinpenning
Leestijd: 5 minuten

Wandelen in het mooie Noorwegen. Wie wil dat niet? In deze blog behandelen we de veel gestelde vragen rondom wandelvakanties in Noorwegen, waar je een wandelvakantie kunt boeken, of je alleen kunt gaan (zonder reisorganisatie), prijzen en nog veel meer.

Georganiseerde wandelreis in Noorwegen of zelf doen?

Er zijn verschillende aanbieders in Nederland die georganiseerde wandelreizen aanbieden voor Noorwegen. De aanbieders bespreken we hieronder. Echter kun je naast een georganiseerde reis ook zelf een wandelreis en -route uitstippelen, samen met je partner, een vriend of met een groepje.

Indien je niet veel van Noorwegen af weet, ook niet de behoefte hebt om dit zelf uit te zoeken, is een georganiseerde wandelvakantie perfect voor jou.

De voordelen van een wandelvakantie in een groep (in de meeste gevallen):

 • Bij een groepsreis zijn de accommodaties geregeld;
 • Reis- en vervoer schema’s worden verzorgd
 • Een leuk voordeel van groepsreizen is de gezelligheid, omdat je andere mensen ontmoet die waarmee je waarschijnlijk veel gemeenschappelijke interesses deelt. Vooral als je alleen reist is dit erg leuk.
 • Je hoeft nauwelijks iets voor te bereiden, want vaak is alles geregeld, zoals de accommodatie(s) en reis- en vervoer(schema’s). Vooral als je, zoals in dit geval Noorwegen, niet kent is het een heel gedoe om alles zelf uit te zoeken. Denk alleen al aan de openingstijden van bepaalde bezienswaardigheden.
 • Vaak zie je meer bij een georganiseerde reis. De planning is vaak strak, omdat ze precies weten hoe laat ze waar moeten vertrekken om weer op tijd te zijn voor het volgende punt.

Nadelen van een wandelvakantie in een groep:

 • Je bent niet flexibel. Als je houdt van een wandelvakantie waarbij je zelf de route bepaald, dan is dit niet jouw reis, want de route is van te voren al uitgestippeld door de organisatie. Ook als een bepaald plekje je goed bevalt kun je niet zeggen: “ik blijf hier nog een extra dagje”, want de gehele planning is al gemaakt.
 • Je reisgenoten kies je niet zelf uit, waardoor het mogelijk dat de sfeer in een groep niet optimaal is. In praktijk is het echter maar zelden zo dat de sfeer in een georganiseerde wandelreis niet goed is, aangezien je mogelijk veel dezelfde interesses deelt. Een wandelreis naar Noorwegen is namelijk niet voor iedereen weggelegd.
 • Je hebt iets minder vrijheid, omdat iedere dag vaak een vol programma bevat. De tijden en plaatsen van het ontbijt, de lunch en het avondeten liggen in 9 van de 10 gevallen van te voren vast.

Enkele mythes over georganiseerde reizen:

 • Velen denken dat een georganiseerde reis altijd een groepsreis betreft. Dit is niet zo. Je hebt ook veel aanbieders die een individuele reis voor jou (en je partner en/of hond) organiseren.
 • “Ik hou niet van groepsreizen, omdat ik niet graag bij anderen op een kamer slaap.” In de meeste gevallen krijg je een een- of tweepersoonskamer toegewezen. Deze informatie staat vaak aangegeven op website van de aanbieder.

Wandelen noorwegen Fjord

Waar kan ik een georganiseerde reis naar Noorwegen boeken?

Hieronder verwijzen we naar vier verschillende aanbieders die wandelvakanties in Noorwegen verzorgen. Je kunt zeker weten een goede vakantie vinden bij één van onderstaande aanbieders.


Norske Noorwegen Reizen

Norske Noorwegen Reizen is een zelfstandige reisorganisatie gespecialiseerd in het aanbieden van reizen naar Noorwegen.

Klik hier voor de beschikbare wandelvakanties in Noorwegen bij Norske.


Oad wandelreizen Noorwegen

Oad is gevestigd in Enter (in het westen van Twente, in de Nederlandse provincie Overijssel) en ze organiseren enthousiaste en deskundige reizen naar veel Europese landen maar ook naar verre bestemmingen zoals Canada, Zuid-Afrika en Bali.

De voordelen van Oad zijn:

 • Deskundige Oad reisleiding
 • Vernieuwd programma met een wandeling naar de Hilleknuten in het Sirdal en een wandeling in het Deense Aarhus
 • Verblijf in typisch Noorse hotels
 • Prachtige fjordcruise Stavanger
 • Hirtshals inclusief ontbijt en diner

Klik hier voor de beschikbare wandelvakanties in Noorwegen bij Oad.

stad in noorwegen

Mag de hond mee op reis?

Of je hond mee op reis mag verschilt per reis. Soms kan het wel en soms niet. Kijk daarom dus goed naar de informatie op de website voor die desbetreffende reis.

Ontvang ik informatie, zoals kaarten en gidsen?

Het is erg leuk om een boekje bij je te hebben over het land of de plek die je bezoekt. Misschien heb je geen kaart nodig, omdat de reisleider dit al heeft. Je bezoekt tijdens een wandelreis verschillende plekken. Indien je toch nét even iets meer wilt weten over het plaatsje wat je bezocht hebt, is het erg leuk om hiervoor een boek mee te hebben. Op deze manier kun jij leuke feitjes delen met anderen en misschien zelfs de reisleider nog dingen bijbrengen!

Bekijk deze pagina op onze website voor verschillende reisgidsen over Noorwegen.

Hoeveel kost een wandelvakantie in Noorwegen

De prijs voor een georganiseerde wandelvakantie varieert per reis en aanbieder. Houd rekening met een prijs per persoon tussen de €400 en €2.000.

Korte of lange wandelvakanties

De duur van de georganiseerde wandelvakanties varieert ongeveer tussen de 5 en 12 dagen.

Is een wandelvakantie in Noorwegen geschikt voor een gezin met kinderen?

Het hangt af van de leeftijd van je kinderen, maar de meeste kinderen worden niet super enthousiast wanneer je ze vraagt of ze zin hebben om een hele dag met je te wandelen. Wellicht een leuk alternatief is een avontuurlijke reis waarin wel kennis gemaakt wordt met wandelen, maar ook andere leuke dingen, zoals kanoën en fietsen door een mooi landschap. Bekijk de websites van de eerder genoemde aanbieders. Vaak hebben ze speciale reizen voor gezinnen.

Welk seizoen en welke maanden zijn het meest geschikt

Het mooiste wandelweer is uiteraard dat het droog is, een licht zonnetje en een temperatuur van ongeveer 15-25 graden celsius. Wandelen in de regen en de sneeuw wil je vermijden. De grootste kans op de eerder genoemde weersomstandigheden vind je in de maanden juni t/m oktober, in Noorwegen.

Wordt jouw vraag niet beantwoord in deze blog? Stuur een mail naar info@denoorderzon.nl. Wij helpen je graag verder.

robbin.kleinpenning