Bikeline Romantische Strasse | fietsgids

Würzburg – Augsburg – Füssen 380 km

16,50

direct leverbaar!

Titelspecificaties
Titelspecificaties
Bikeline Romantische Strasse | fietsgids
Regio
Uitgavedatum 2022
Uitgever

Serie

ISBN

9783711100238

Categorie ,
2022 | Esterbauer | Bikeline | 9783711100238
Extra titelinformatie

Deel uit een serie praktische duitstalige fietsroutegidsjes in handig formaat met spiraalbinding. De gidsjes bevatten gedetailleerde kaartjes met de route, routebeschrijving, bezienswaardigheden (en overnachtingsmogelijkheden bij de meerdaagse routegidsen).

De Romantische Straße is de bekendste vakantieroute van Duitsland. Reeds rond het begin van onze jaartelling verhuisden de Romeinse legers aan de "Via Claudia Augusta" van het voormalige Romeinse Rijk over de regionale hoofdstad Videlicorum (Augsburg) tot aan de Main. Later ontwikkelde de weg zich tot een van de belangrijkste langeafstandshandelsroutes in Europa, die Italië verbindt met de economisch bloeiende steden in Zuid- en Midden-Duitsland.

In januari 1950 werd de historische betekenis van de oude handelsroute overgenomen en werd de noord-zuidverbinding van de Main naar de Alpen tot "Romantische Straße" verklaard. "Romantisch' zijn op deze route natuurlijk niet de wegen, maar de goed bewaarde middeleeuwse stadjes met hun vele kastelen en paleizen die de moeite waard zijn om te bezoeken.Maar omdat u van de Main naar het zuiden wilt fietsen, ontdekt u niet alleen romantische steden, maar ook idyllische landschappen ver weg van het drukke verkeer van de automobilisten. In de voetsporen van de Romeinen fietst u van Franken via Schwaben naar beneden naar Beieren op een speciaal voor de fiets ontworpen en bewegwijzerde route.