Between the Sea and the Sky

koffietafelboek over Nederland zoals het was met een focus op traditionele klederdracht

125,00

niet direct leverbaar
mail ons voor de levertermijn

Titelspecificaties
Titelspecificaties
Between the Sea and the Sky
Regio
Uitgavedatum 2022
TaalEngels en Nederlands
Uitgever

ISBN

9789083083223

Categorie ,
2022 | Jimmy Nelson | 9789083083223
Extra titelinformatie

Ver weg en op moeilijk te bereiken plekken. Dat is waar Jimmy zich meestal bevindt. Maar in het voorjaar van 2020 was reizen plots onmogelijk. In plaats van het vliegtuig pakte Jimmy de fiets en reed hij langs vissersdorpen, polderlandschappen en vestingstadjes. Hij ontdekte de traditionele Nederlandse dracht en realiseerde zich dat die eigenlijk net zo bijzonder is als de culturele uitingen van de Papoea's of Maasai.

Hij greep de pandemie aan om Nederland in beeld te brengen zoals dat niet eerder gedaan is. In zijn nieuwe boek Between the Sea and the Sky portretteert hij twintig gemeenschappen in streek- en klederdracht en de omgeving die hen gevormd heeft - van het Zeeuwse Axel tot het Friese Hindeloopen en van Katwijk tot Rijssen. Het boek toont een deel van de Nederlandse identiteit die bijna verdwenen en vergeten is. Als onderdompeling in de cultuur van zijn geadopteerde vaderland is Between the Sea and the Sky bovendien Jimmy's meest persoonlijke boek tot nu toe.


In his new book Between the Sea and the Sky Jimmy Nelson depicts 20 communities in traditional dress and the environment that formed them, the Netherlands. The result reveals a key part of Dutch identity that has almost completely disappeared into oblivion. As a full immersion in the rich culture of his adopted homeland, Between the Sea and the Sky is also Jimmy Nelson's most personal book to date.