Kaarten en gidsen > Wandelen > Wandelgidsen > Europa > Scandinavië & de Baltische Staten > Noorwegen > Bergtochten in Noorwegen | Jolanda Linschooten

Bergtochten in Noorwegen | Jolanda Linschooten

24,95

direct leverbaar!

Titelspecificaties
Titelspecificaties
Bergtochten in Noorwegen | Jolanda Linschooten
Regio
UitgavedatumMaart 2013
Uitgever

Serie

ISBN

9789025750725

Auteursnaam

Jolanda Linschooten

Categorie
Maart 2013 | Gottmer | Dominicus Adventure | 9789025750725 | Jolanda Linschooten
Extra titelinformatie

In dit boek worden elf berggebieden beschreven: van het lieflijke Oslomarka in het zuiden tot aan de eindeloze Finnmarksvidda in het noorden. Klassiekers als Jotunheimen en Hardangervidda zijn opgenomen, maar ook minder bekende berggebieden als Sunnmøre en Lyngen Alpen.

Naast de uitgebreide informatie over elk gebied worden specifieke tochten beschreven, zowel dagtochten als meerdaagse tochten. Er zijn tochten voor beginners én voor gevorderde bergwandelaars. Jolanda Linschooten gaat gedetailleerd in de bijzonderheden van Noorse bergtochten, op tochtplanning en veiligheid. Met achtergrondinformatie over landschap, mens, historie, plant en dier maakt ze duidelijk dat wandelen in de Noorse bergen meer is dan een actieve vakantie in een speciaal land.

over Jolanda Linschooten

Ze is allround avonturier in hart en ziel. Ze is fotograaf, filmmaker & auteur. Jolanda onderneemt avontuurlijke reizen en expedities (in de bergen, te voet, per kano of op skies), organiseert fotografiereizen en -cursussen, schrijft boeken & reportages en geeft multimediale lezingen op aanvraag. Via haar inspirerende en authentieke verhalen, in woord en beeld, nodigt Jolanda je uit om natuur anders, intenser te beleven: niet zozeer als sportieve reis met bijzondere eindbestemming maar veel meer als een 'way of life' waarbij de natuur ons een spiegel voorhoudt en we met minder ontdekken hoeveel meer alles eigenlijk kan worden - omdat de natuur geen 'playground' is maar een deel van onszelf, waarvoor we zorg moeten dragen én die we moeten respecteren omdat wij uiteindelijk zoveel kleiner zijn - omdat we ons zoveel meer verbonden voelen daarbuiten, onder die grote sterrenhemel.

Geïnteresseerd in een wandelvakantie in Noorwegen? Lees deze blog!