Kaarten en gidsen > Wandelen > Wandelgidsen > Reisinformatie algemeen > Alleen op Avontuur | Lidewey van Noord

Alleen op Avontuur | Lidewey van Noord

Alles over wandelen in je eentje

17,50

direct leverbaar!

Titelspecificaties
Titelspecificaties
Alleen op Avontuur | Lidewey van Noord
Regio
UitgavedatumNovember 2020
Uitgever

ISBN

9789050117760

Auteursnaam

Lidewey van Noord

Categorie
November 2020 | KNNV | 9789050117760 | Lidewey van Noord
Extra titelinformatie

Schrijvers en filosofen zijn het erover eens: om echt van een wandeling te kunnen genieten, moet je alleen op pad gaan. Je hoort beter, ziet meer en ervaart het landschap fundamenteel anders. Bovendien: wie zich aan de natuur overgeeft, is nooit alleen. Maar dat is de theorie. In je eentje door uitgestrekte natuurgebieden lopen heeft ook minder romantische kanten, zo ontdekte Lidewey van Noord. Op haar solotochten door de Piëmontese Apennijnen – zonder mobiel bereik – kwam ze al haar angsten tegen. Wat als ik een been breek, of verdwaal? Hoe ga ik om met die drie dikke stieren in dat weiland waar ik doorheen moet? En wat nou als er achter die kastanjeboom een enge man verscholen zit?

Het plezier won het keer op keer van de vrees en daarom schreef ze dit handboek voor de solowandelaar. Met alles over waarom een mens alleen op pad zou gaan en heel veel tips voor veilig wandelen in je eentje en het bezweren van allerhande angsten. Lees hier een mooie recensie.

Lidewey van Noord (1985) is auteur van Pellegrina, Une belle histoire, Peter Sagan en Terug naar de natuur. Haar debuut Pellegrina werd genomineerd voor Sportboek van het Jaar 2016 en werd naar het Duits vertaald; Peter Sagan verscheen in 2019 in het Tsjechisch.