Kaarten en gidsen > Reisgidsen > Europa > Scandinavië (& Noordpool) > Finland > Zuid-Finland en Midden-Finland > Åland-Inseln | reisgids Aland eilanden archipel

Åland-Inseln | reisgids Aland eilanden archipel

26,90

niet direct leverbaar
mail ons voor de levertermijn

Titelspecificaties
Titelspecificaties
Åland-Inseln | reisgids Aland eilanden archipel
Regio
Uitgavedatum 2017
TaalDuits
Uitgever

ISBN

9783937452319

Auteursnaam

H. Labonde, J. Kuehn-Velten

Formaat

hardback

Categorie
2017 | Edition Elch | 9783937452319 | H. Labonde, J. Kuehn-Velten | hardback
Extra titelinformatie

De Duitstalige reisgids gaat exclusief en bijzonder gedetailleerd over Åland: 6.700 eilanden tussen Zweden en Finland, een autonome Finse provincie met een eigen parlement, vlag, postzegels en 29.000 inwoners die Zweeds spreken. In het westen van Åland zijn veel gemeenten nog steeds over land met elkaar verbonden, terwijl er in het oosten veerboten van eiland naar eiland varen. De diversiteit in dit paradijs van de archipel, van de landschappen: soms zacht, soms ruig, soms dicht bebost, soms kale rotsen, maar altijd en overal in de buurt van het water - alsof het gemaakt is voor familievakantiegangers en buitensporters. Perfect voor fietsen en wandelen, kanoën en zeilen, zwemmen en vissen, golfen en paardrijden. In de zomer pendelt een fietsveerboot tussen Geta en Hammarland.

Op een landtong in de Oostzee ligt de hoofdstad Mariehamn, klein en overzichtelijk, provinciaal en tegelijkertijd kosmopolitisch: de havenpromenades en de maritieme wijk, de studio's, de restaurants en de groene ruimten nodigen uit om te wandelen en te ontdekken. Zomer in Åland: heldere nachten, drukke boothavens, midzomerse gebruiken, festivals en een Vikingmarkt, kunst en ambachten en culinaire specialiteiten (zoals Kobba Libre).

Een van de contactpersonen bij Mariehamn Tourist Office zegt: naar mijn mening is deze gids nummer één dat ooit over Åland is geschreven (inclusief de Zweedse!!).

Andere producten uit dezelfde regio