Kaarten en gidsen > Wandelen > Wandeltochten > Santiago de Compostela > Europa > Zuid-Europa / Middellandse Zee > Spanje > Santiago de Compostela, de Spaanse routes > A Pilgrim's Guide to the Camino Finisterre | wandelgids St.Jacobsroute John Brierley

A Pilgrim's Guide to the Camino Finisterre | wandelgids St.Jacobsroute John Brierley

Santiago – Finisterre – Muxía – Santiago (Finisterre Muxia Circuit)

19,50

direct leverbaar!

Titelspecificaties
Titelspecificaties
A Pilgrim's Guide to the Camino Finisterre | wandelgids St.Jacobsroute John Brierley
Regio
Uitgavedatum 2022
Gewicht0,00 kg
Uitgever

ISBN

9781912216192

Auteursnaam

John Brierley

Formaat

116 x 190 mm

Categorie ,
2022 | 0,00 kg | Deep Books | 9781912216192 | John Brierley | 116 x 190 mm
Extra titelinformatie

Camino Finisterre: Pelgrims die doorgaan naar het 'Einde van de Aarde', Finis Terrae, noemen dit vaak een hoogtepunt in hun reis. In de eerste uitgave werd het beschreven als de minst bereisde weg, maar die lof is nu overgegaan naar Muxía, dat de ideale uitbreiding is geworden voor hen die ruimte zoeken voor rust en bezinning voordat ze naar huis terugkeren. De wegen naar Finisterre en Muxía zijn uniek mooi, vol van de smaken van Galicië en haar verrukkelijk authentieke cultuur. De geest van St. James leeft in de diepe riviervalleien en glooiende heuvels die haar Landschapstempel vormen. Kom en ervaar haar ongetemde schoonheid en de zuiverheid van het licht dat spirituele zoekers heeft aangetrokken voor talloze millennia. Het licht, hoewel verduisterd, ligt verborgen in ons geheugen. Het is geen toeval dat het pad naar het einde van de wereld eindigt bij een vuurtoren en de Ara Solis.

Deze gids beschrijft de enige camino die vertrekt vanuit Santiago. In de afgelopen jaren is hij echter erkend voor een Compostela wanneer hij in omgekeerde richting van Finisterre / Muxía terug naar Santiago wordt gelopen, omdat de route de minimaal vereiste afstand biedt; maar dat is niet het primaire doel ervan. Voor degenen die al naar Santiago hebben gewandeld is het een gelegenheid om die eerdere ervaring te integreren en een prachtige introductie tot Galicië voor iedereen - nieuweling of veteraan. Velen kiezen ervoor om Finisterre met de bus te bezoeken, maar dit is geen vervanging voor het lopen van dit prachtige landschap dat een onderdompeling biedt in de legenden die Sint Jacobus naar het 'einde van de wereld' brachten.

Deze gids probeert ook een evenwicht te vinden tussen de uiterlijke en innerlijke reis, tussen het praktische en het spirituele, en daarom heeft het de ondertitel A Practical & Mystical Manual - opdat we een plaats zullen vinden om te eten en te slapen aan het eind van een zware dagwandeling, maar ook, en dat is cruciaal, opdat we de moed zullen vinden om in het mysterie van onze eigen ziel te duiken.